Minder invoerrechten met het juiste oorsprongsbewijs

Met de juiste papieren voorkomt u onnodige kosten

Duidelijkheid over oorsprong

In het handelsverdrag tussen Zwitserland en de EU is vastgelegd dat u geen of minder invoerrechten betaalt, wanneer de oorsprong van uw goederen in de verdragslanden ligt. Afhankelijk van de waarde van uw vracht kunt u hierdoor veel geld besparen. Met een oorsprongsverklaring, Eur.1-certificaat of een vergunning toegelaten exporteur, profiteert u of uw klant van deze afspraken in het handelsverdrag.

Oorsprongsverklaring

Voor goederen met een waarde tot 6000,-

Een oorsprongsverklaring is niet noodzakelijk wanneer u goederen wilt exporteren. Het kan u of uw klant echter geld besparen wanneer u beschikt over een factuur met oorsprongsverklaring. Voor goederen met een factuurwaarde tot 6000 euro betaalt u namelijk geen of nauwelijks invoerrechten, wanneer u op de factuur een oorsprongsverklaring kunt tonen. Deze moet geprint aan de vervoerder worden meegegeven, voorzien van naam en originele handtekening.

Eur.1-certificaat

Voor goederen met een waarde boven 6000,-

Heeft uw vracht een waarde die de zesduizend euro overstijgt, dan volstaat een oorsprongsverklaring niet meer. U heeft dan een Eur.1-certificaat nodig om dezelfde voordelen te genieten. Een Eur.1-certificaat kunnen wij voor u aanvragen bij de KVK. We hebben dan wel bewijsstukken nodig om de oorsprong aan te kunnen tonen. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw Kamer van Koophandel.

Vraag vergunning aan
Vergunning toegelaten exporteur

Gemak voor veelvuldige exporteurs

Exporteert u met enige regelmaat goederen naar Zwitserland? Vraag dan een vergunning toegelaten exporteur aan bij de Nederlandse Douane. Deze vergunning vervangt de hiervoor benoemde certificaten en geeft u de mogelijkheid om enkel nog met een kopie van alle papieren te werken. Het aanvragen van deze vergunning duurt zeker zes weken, dus wees vooral op tijd met aanvragen.

Vraag vergunning aan

Wat mogen wij voor u betekenen?

Ziet u toekomstige kansen over de grens? Of heeft u direct behoefte aan een douaneagent. Bel ons voor een vrijblijvende kennismaking.