Douaneagent Dimetra

Onze jarenlange kennis van transport over de grens

Gespecialiseerd in transport van en naar Zwitserland

Douaneagent Dimetra is onze speciale douaneafdeling, die zorgt voor een vlot vervoer over de grens. Al sinds 1990 zijn wij gespecialiseerd in transport van en naar Zwitserland. Als niet-EU land krijgt u hier altijd te maken met de douane. Douaneagent Dimetra helpt u met de juiste documenten om u producten in of uit te voeren. Onze chauffeurs zorgen vervolgens voor een veilig en vlot transport.

AEO-certificaat voor betrouwbaar grenstransport

Het voordeel van Douaneagent Dimetra

Als ervaren transporteur van en naar Zwitserland kennen wij het klappen van de zweep. Douaneagent Dimetra regelt het volledige proces en het papierwerk voor u. Als vertegenwoordiger van in- en uitvoerende partijen, willen wij betrouwbaar en zorgvuldig handelen volgens de internationale wet- en regelgeving. Dankzij onze AEO certificering doen we dat snel en efficiënt.

Meer over Douaneagent Dimetra
Eigen douaneloods

Veilige opslag tot het moment van klaring

In Scherpenzeel staat onze gekwalificeerde douaneloods. Wanneer uw goederen nog wachten op klaring, kunnen wij ze hier tijdelijk veilig opslaan, totdat ze worden vrijgegeven. Omdat wij als douaneloods fungeren en uw lading zelf veilig opslaan, kunnen we snel schakelen in de planning van het transport.

De juiste documenten

Precies wat u nodig heeft

Transport van en naar Zwitserland is onze specialiteit. Daarom weten we precies wat aan documenten nodig is om uw lading soepel over de grens te krijgen. Documenten voor de Belastingdienst, een Bewijs van Oorsprong en een handelsfactuur vormen de basis en dankzij onze elektronische in- en uitklaring verzorgen wij dit proces efficiënt voor u.

De juiste keuzes

Wij zorgen dat u niet teveel betaalt

Niet alleen de Douane, ook de Belastingdienst kijkt mee wanneer u goederen invoert van buiten Europa. Omdat Zwitserland buiten de EU valt, betaalt u invoerrechten. Wij helpen u bij het papierwerk, maar ook bij het maken van de juiste keuzes. Zo kan het fiscaal voordeliger zijn om grote, samengestelde goederen als onderdelen te vervoeren.

Advies over uw lading

Wat mogen wij voor u betekenen?

Ziet u toekomstige kansen over de grens? Of heeft u direct behoefte aan een douaneagent. Bel ons voor een vrijblijvende kennismaking.